Blue-ray player

 

 

Nakon što je rat formata visoke definicije završio, Blu-ray je napokon počeo polako zauzimati tržište, ali još uvijek treba raditi na smanjivanju cijena i upoznavanju kupaca s tim formatom video zapisa.

Prvo što vam treba za gledanje Blu-ray filmova je HD televizor. Za najbolje rezultate preporučujemo LCD ili plazma televizor s rezolucijom od 1080p tako da možete vidjeti sve detalje kristalno čiste slike koje može prikazati Blu-ray disk i dobavljači IPTV HD televizije. Također vam je potreban HDMI kabel za povezivanja televizora i Blu-ray playera.

 

Važno je i da Blu-ray player ima mogućnosti povezivanja na internet kako bi mogli mogli gledati filmove preko interneta (streaming videa s Netflix, Vudu, YouTube, Pandora, CinemaNow, Pandora, Twitter, Facebook, izbor internet sadržaja varira od proizvođača do proizvođača tako da prvo provjerite kako bi dobili ono što želite). Većina playera se spaja Ethernet kabelom na modem, dok neki imaju i mogućnosti spajanja na bežičnu WiFi mrežu.

Također je moguća reprodukcija muzike, filmova, fotografija preko USB ulaza na koji možete spojiti vanjski hard disk ili USB stick.

Blue-ray playeri imaju mogućnost da vaše stare DVD filmove prikaže s povećanom rezolucijom (upscaling) kako bi slika bila mekša i detaljnija nego na vašem starom DVD playeru.

Kvaliteta zvuka je također poboljšana. Novi formati zvuka visoke rezolucije na filmu, kao što je Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio su identični studijskom zvuku, tako da ćete čuti zvuk koji je isti onakav kako što su ga snimili audio inženjeri i režiser bez gubitka detalja.

Ako i dalje imate stari AV receiver bez HDMI ulaza tada nabavite Blue-ray player s analognim izlazima (5.1/7.1).

Ako se uz sve to još volite i igrati, tada je najbolji izbor tada je najbolji izbor Sony PlayStation 3, naravno danas postoji i mnogo drugih playera na tržištu. 

   
   
 
Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum