Home Free Download Circuit Diagram Car Stereo Wiring Car Manuals Service Manual
       
 
      
Audio
Video
PC računala
Mobilni telefoni
Elektronika
Kućanski aparati
Novosti
 

Auto radio

Auto radio je prešao dug razvojni put od prijema AM i FM radio stanica, kazetofona i CD playera.

Dolaskom komprimiranih digitalnih audio formata kao što je MP3 i enormne popularnosti playera kao iPod omogućeno je ljudima da ponesu svoju glazbu dok su na putu zahvaljujući uređajima za spremanje podataka kao što su USB flash disk i SD memorijske kartice.

 

Napretkom satelitskog radija i pojavom HD radija i DVD audio zapisa dodane su nove opcije za audiofile u automobilu. Bluetooth tehnologija omogućuje vozačima prijenos poziva i glazbe sa njihovih mobilnih telefona na zvučnike u automobilu.

Stereo uređaji u automobilu su brzo razvijaju kako bi se prilagodili tim novim mogućnostima. Od stereo uređaja koji može čitati komprimirani audio zapis sa diska, do prijemnika koji imaju adapter za iPod  i USB ulaz , do sustava s ugrađenim Bluetooth prijemnikom i HD tjunerom. Osim toga, auto radio sada ne reproduciraju samo glazbu. Mnogi veći (dvostruka DIN veličina) stereo sustavi u automobilu imaju zaslon osjetljiv na dodir (touch screen LCD display) s integriranom GPS navigacijom i reprodukcijom DVD video zapisa.

Povrh svega toga postoje još mnoge druge mogućnosti kad je u pitanju kvaliteta zvuka. Da li želite autoradio s izlazima za vanjsko pojačalo, želite li dodatni subwoofer, kakvo vanjsko pojačalo želite. Pojačala mogu biti s ugrađenom elektronskom skretnicom za visokotonske, srednjetonske i bas zvučnike za vrhunsku kvalitetu zvuka. Trebate li equalizer? Za audiofile izlazi za vanjsko pojačalo mogu imati izlaze s 4, 5 ili 8V što će dati čistiji i jasniji audio izlaz.

    
 
 
 
Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum